individuele 8 weekse mindfulness training

een mindfulness training "op maat"

8 weken | Locatie: Zutphen | individueel

Het dagelijkse leven is intensief. We worden overspoeld met informatie. Alles en iedereen vraagt steeds meer aandacht en het aantal taken neemt alleen maar toe. De druk is hoog en we leven steeds vaker op de automatische piloot. 

Is dit een gevoel dat je herkent? Zou jij beter met deze stress om willen gaan, wat relaxter leven en vaker wat bewuster willen “zijn”? Dan is de 8-weekse mindfulness training iets voor jou!

De individuele training is speciaal voor deelnemers die zich minder prettig voelen in een groep. Ze kunnen zich daardoor minder makkelijk uiten of vinden het lastig om zichzelf te zijn. 

welk Resultaat kun je verwachten

In het kort

Een individuele training op ieder gewenst moment starten. Data en tijden bepalen we samen in overleg.

Voor wie is deze training geschikt

De 8-weekse mindfulness training is voor iedereen geschikt. Man, vrouw, jong en oud kan deelnemen. Zelfs fysieke klachten hoeven geen probleem te zijn. (Als je toch twijfels hebt, schroom dan niet om contact op te nemen!) 

Eigenlijk is er maar 1 voorwaarde: commitment. Mindfulness is géén “zweverig gedoe”. Je moet met een open mind aan de slag en er voor willen gaan. Als je dit niet wilt of kunt is deze training niets voor jou!

Het Programma

Deze mindfulness-training is gebaseerd op het wetenschappelijk onderbouwde Mindfulness Based Stress Reduction programma, ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn. Dit programma bestaat al ruim 35 jaar en is tijdens verschillende wetenschappelijke onderzoeken als bewezen effectief gebleken. De onderzoeken tonen aan dat mindfulness­ zorgt voor meer rust in je leven en positieve veranderingen in cognitief en neurobiologisch functioneren.

Tijdens de training komen de volgende thema’s aan bod:

Jon Kabat Zin
Prof. Dr. Jon Kabat-Zinn

Hoe werkt het

Tijdens de 8 bijeenkomsten gaan we aan de slag met verschillende mindfulness oefeningen waarbij ook theoretische aspecten aan bod komen. De oefeningen hebben vaak een oosterse basis zoals yoga en meditatie maar zijn beslist niet zweverig.

De mindfulness-training staat dan ook vooral in het teken van “doen en oefenen”. Tijdens de bijeenkomsten leer je vaardigheden door ze te doen. Je ontwikkelt ze door thuis te oefenen. Van jou wordt verwacht dat je gedurende de hele training dagelijks een half uur tot drie kwartier oefent. Aan het begin van iedere bijeenkomst is er een kort moment voor evaluatie en het delen van ervaringen.

ONLINE LEEROMGEVING

Naast de bijeenkomsten krijg je ook een persoonlijke toegangscode voor de online leeromgeving. Hier vind je iedere week informatie over de behandelde lesstof, oefeningen en meditaties. De toegang is voor onbepaalde tijd zodat je alle materialen ook na de training gewoon kunt blijven gebruiken.

Praktische Informatie

Duur
De training bestaat uit zeven wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur en een One Day Retreat van een hele dag. 

Startdatum
Het is een individuele training dus we kunnen starten wanneer jij wilt. Data en tijdstippen bepalen we in overleg.

Locatie
De training wordt gegeven op de Van Hoornlaan 2 te Zutphen. In overleg is een andere locatie mogelijk.

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld voor de Individuele 8-weekse Mindfulness training bedraagt €749,00 (incl. BTW). Bedrijven en instanties betalen €749,00 exclusief BTW.  Dit is inclusief toegang tot de online leeromgeving, gebruik van materialen en een heerlijke lunch tijdens de bijeenkomst van de hele dag. De betaling van het inschrijfgeld dient voor de start van de training te zijn voldaan.

Als je als graag deel wilt nemen aan de training maar niet de middelen hebt om het inschrijfgeld te voldoen neem dan even contact op. Wellicht kunnen we samen een oplossing vinden waardoor je wel deel kunt nemen.

Verzekering
Een Mindfulness training wordt vaak door de (aanvullende) ziektekostenverzekering vergoed. Omdat dit verschilt per maatschappij en polis is het verstandig om hier vooraf bij de verzekeringsmaatschappij naar te informeren.

Persoonlijke Intake vooraf
Voor de start van de cursus wil ik graag een persoonlijk gesprek met je voeren om kennis te maken en (persoonlijke) wensen en verwachtingen af te stemmen.